Free delivery from 700,00 zł

NASZA KSIĘGANIA Dzika kuchnia

NASZA KSIĘGANIA Dzika kuchnia
Size
66,55 zł
incl. VAT / szt.
Regular price: 0,00 zł -%
Lowest price in 30 days before discount: / szt.
Regular price: / szt.
of

Parametry:

PARAMETRY

Producer code
9788310138828
Wydawnictwo
Nasza Księgarnia
ISBN
9788310123787
Tytuł [eng]
Dzika kuchnia
Okładka
twarda
Autor
Łukasz Łuczaj
Nośnik
książka papierowa
Rok wydania
2013
Język publikacji
polski
Gatunek
Pozostałe
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym
0.98
Liczba stron
320
Szerokość produktu
19.5
Wysokość produktu
25.1
Zobacz
w ostatnich 30 dniach produkt kupiło 1-2 osoby
OCENIAMY, WYBIERAMY, POLECAMY
w ostatnich 30 dniach produkt kupiło 1-2 osoby
Typ
Dodatek

OPIS

NASZA KSIĘGANIA Dzika kuchnia 

Zielnik i książka kucharska w jednym!

To praktyczny przewodnik po ponad dwustu dzikich roślinach jadalnych Polski, takich jak: bez, brzoza, chmiel, czosnek niedźwiedzi, czeremcha, klon, łopian, pokrzywa, podbiał, tatarak i wiele, wiele innych. Każdy rozdział wyjaśnia, gdzie szukać danego gatunku i jak go rozpoznać, które części rośliny są jadalne, podaje informacje na temat okresu zbioru, substancji czynnych i właściwości farmakologicznych rośliny, a także jej tradycyjnego i współczesnego użytkowania w różnych kulturach.

W książce znalazło się ponad sto przepisów na różnorodne potrawy, między innymi: krupnik z nasion babki, nalewkę z owoców barszczu, pierogi z liśćmi bukowymi, japońskie ciasteczka z bylicą, rosyjskie powidła z czeremchy, czyściec błotny po rzepnicku, piwo łopianowo-mniszkowe, gołąbki zawijane w liście funkii i szwedzką zupę różaną.
Książka, bogato ilustrowana zdjęciami i rycinami, wzbogacona została o pasjonujące zapiski i rozmyślania autora o miejscu człowieka w przyrodzie, zaczerpnięte ze zbioru felietonów W dziką stronę.

Ta książka, jak i cała praca Łukasza, jest niesamowitą inspiracją do tworzenia współczesnej kuchni. Warto poznać tajniki natury i tkwiący w niej potencjał…

WOJCIECH MODEST AMARO, 1*Michelin Star, Atelier Amaro *

Bez problemu identyfikujemy setki produktów w supermarkecie, natomiast znalezienie jedzenia na łące lub w lesie wydaje się niemożliwe. Łukasz Łuczaj przywraca nam bogactwo gatunków roślin, które służyły wielu pokoleniom. Sprawia, że tajemniczy, bezimienny gąszcz staje się rozpoznawalny, oswojony i smaczny.

Agnieszka Kręglicka, restauratorka, felietonistka





TWOJA OPINIA

Your opinion:
5/5
Add your own product photo:
Do you need help? Do you have any questions?Ask a question and we'll respond promptly, publishing the most interesting questions and answers for others.
Złóż zapytanie o cenę hurtową produktu |NASZA KSIĘGANIA Dzika kuchnia
Jeśli potrzebujesz większej ilości tego produktu w niższej cenie skontaktuj się z nami poprzez poniszy formularz. Data is processed in accordance with the privacy policy. By submitting data, you accept privacy policy provisions.
This page uses cookie files to provide its services in accordance to Cookies Usage Policy. You can determine conditions of storing or access to cookie files in your web browser.
Close
pixelpixel